Pages

Tuesday, October 13, 2009

Ulang tahun B.O.N.D.A

mungkin ini post yang terakhir sebelum aku kembali ke egypt malam esok..yelah,nak post esok pun,mesti x dan sebab barang2 aku pun belum di pack lagi..

ok,this is specially dedicated tu my luvly mum..

sory sebab lambat mak,but late is better than never kan mak...kan..kan..




i woke up at 2am to bake these cakes semata-mata nak tunggu mak tidur n si kecik tu tak mengganggu inuk dia nanti..

n bila dah masak almost at 3 am,baru lelap mata,tapi lepas tu bangun masa subuh n terus buat icing cuz at 8.45 am kena hantar mak balik jelebu..
jadi,kerja2 menghias ni agak comot sebab tergesa-gesa..


btw,ni pun khas untuk me,myself..my shasha..n aizah(sory wish lambat..n kat kek tu tak tulis nama anda..hehe)




mengayak tepung sambil tersengguk-sengguk





keseorangan di tengah2 malam tapi ditemani acik dila yang tidur2 ayam kat meja makan..





i thought of making this purple instead of blue,tapi disebabkan wrna biru tu overdose,so x jadilah purple...xpe,warna ni pun i lyke~





B.O.N.D.A.....1st 0ct
inuk(that's me ok)...27th oct
shasha...11th oct
*aizah...14th oct





inilah insan2 yang menyambut besday..





mak at her 62..awet muda x?





these r 4 da ladies..





chumel~





da ladies~





seorang insan yang meratah icing aku..





bekalan mak bwak balik jeblu...




mak,selmat ulang tahun ke 62..semoga dipanjangkan umur n murah rezeki,n awet muda selalu..luv u..............



Friday, October 9, 2009

Ketentuan..

panggilan pagi itu dari seorang sahabat,cukup menggembirakan aku..dia bakal menamatkan zaman bujangnya..alhamdulillah,sebagai sahabat aku pun tumpang gembira, n to be honest,aku tersenyum lebar sampai ke telinga..


tak cukup dengan itu habis dari emak,kakak dan sehingga ke abang2 iparku juga kukhabarkan berita gembira itu..macam diri sendiri pula yang nak menamatkan zaman bujang..hehe


"habis kenapa pulak?lepas ni adik pulak ke?" pantas mereka mengusik..
"ni,adik dah ada calon ke?" seorang abang iparku mengusik..


haha..


bukan niatku mencari ruang untuk meminta 'green light' buat diri sendiri, tapi sekadar berkongsi berita gembira..
tiada salahnya kan??


kalau ada udang di sebalik mee pun, kurasa tiada salahnya..itulah berkias namanya..faham2 sendiri,sudahlah..haha..(habislah kalau kakak2ku membaca blog ni..)


berbalik kepada insan yang nak menamatkan zaman bujangnya tadi..sekalung tahniah buat kalian..semoga semuanya bersandarkan cinta pada yang SATU..ameen..




***********************************************************************





belum pun genap 24 jam aku menerima berita gembira itu,nun di hujung talian seorang lagi sahabat menyampaikan berita yang kukira agak menyentap perasaan..


"ika,kita kena extend sem lagi..kita kena buat bone marrow transplant tu..darah tak stabil"..


walaupun terdapat selingan ketawa di hujung katanya, i noe wat's deep inside...


satu kata2 yang terpacul dari mulutku ketika itu..
"ala,takpelah,tu kan untuk sembuh.."aku kurang pasti ayat apa yang sesuai untuk kukatakan ketika itu..


berita ini juga kusampaikan kepada bonda dan kakak2ku..


mak bersimpati,apatah lagi mak juga mengenali insan itu kerana dia pernah bermalam di teratak usang kami..aku sendiri pun pernah bermalam di terataknya..



“Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: “Kami beriman”, sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)? Dan demi sesungguhnya! Kami telah menguji orang-orang yang terdahulu daripada mereka, maka (dengan ujian yang demikian), nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang sebenar-benarnya beriman, dan nyata pula apa yang diketahuiNya tentang orang-orang yang berdusta.” Surah Al-Ankabut ayat 2-3.






kerana itu,ingatlah bahawa di saat kita bergembira,ada insan diluar sana diuji olehNya..
dan aku sebagai insan biasa,sentiasa mengharapkan yang terbaik dariNYA..



buatmu ar-raheeq,
bertabahlah..pasti ada hikmahnya,kan?
TUHAN ITU MAHA PENGASIH.
Dan sesungguhnya Dia Maha Mengetahui apa yang terbaik ntuk kita..
maaf sebab kita kena balik 14.10 ni..x dpat tengok kamu masa operation nanti..semoga dipermudahkan..perkongsian cerita kamu di hujung Ramadhan itu,akan terus kita ingat..tapi kite tetap mengharapkan kamu datang kat epot nanti..hehe..kamu telah memberikan kite harapan dlam msg tadi tau!



ok,lagu ni khas untuk semua sahabatku tercinta esp you n you..

'Shoulder to Cry On'


Life is full of lots of up and downs,
And the distance feels further when you're headed for the ground,
And there is nothing more painful than to let you're feelings take
you down,
It's so hard to know the way you feel inside,
When there's many thoughts and feelings that you hide,
But you might feel better if you let me walk with you
by your side,
And when you need a shoulder to cry on,
When you need a friend to rely on,
When the whole world is gone,
You won't be alone, cause I'll be there,
I'll be your shoulder to cry on,
I'll be there,
I'll be a friend to rely on,
When the whole world is gone,
you won't be alone, cause I'll be there.
All of the times when everything is wrong
And you're feeling like
There's no use going on
You can't give it up
I hope you work it out and carry on
Side by side,
With you till the end
I'll alway be the one to firmly hold your hand
no matter what is said or done
our love will always continue on
Everyone needs a shoulder to cry on
everyone needs a friend to rely on
When the whole world is gone
you won't be alone cause I'll be there
I'll be your shoulder to cry on
I'll be there
I'll be the one you rely on
when the whole world's gone
you won't be alone
cause I'll be there!
And when the whole world is gone
You'll always have my shoulder to cry on....





“Ya Allah yang membolak-balikkan hati, tetapkanlah hatiku ini atas jalan ketaatan kepadaMu, ya Allah yang membolak-balikkan hati, tetapkanlah hatiku ini atas agamaMu”

Sunday, October 4, 2009

Permulaan yang baru..

Alhamdulillah natijah yang keluar julai lepas,melayakkan kami semua proceed ke tahun empat..
yahoo,yabedabedoo.....

rasanya tak terlambat lagi nak ucap tahniah kepada semua orang including da juniors~


Tapi,sedikit terkilan sebab kuliah dah start semalam,dan aku masih di sini, di Malaysia!!
takpe,i'm counting..lagi sepuluh hari akan kugegarkan bumi Zagazig..


hari ni dah start ophtalmology,dan aku masih di sini,memendam rasa yg my new glasses mencengkam skull aku..

ok,apa yg bakal kami hadap tahun ni..



1. General Health & Social Medicine =300
2. Ophthalmology & Eye Surgery =250
3. Ear, Nose & Throat (ENT) =200
4. Forensic Medicine & Clinical Toxics =200
5.
Human Rights =50



ok,kawan2,sila siapkan diri anda untuk bertemu buku kembali setelah 3 bulan bercuti mengumpul karat dan sawang~~

bit-taufik wan najah kepada semua n selamat datang kepada junior yang baru sampai!

n sebelum terlambat selamat menjalankan tugas kepada barisan pimpinan baru dpmz!!!





semoga tahun ini menjanjikan seribu barakah~~