Pages

Thursday, November 10, 2011

5 minggu.. :)


saya simpan dulu rasa ini..:)terima kasih pada semua yang menghadiri rumah terbuka Aidiladha saya baru2 ini..budget 200 org akhwat yg dtang, tapi hmpir 260-270 org juga yang hadir smpai bertrip2 spageti harus dimasak..dan percubaan kali kedua saya mencipta mee bandung itu, Alhamdulillah tiada yang diarhea..

million gracias juga buat tuan rumah,ahli beit sye dan kwan2 tahun 5 yang x menang tangan melayan tetamu dan jadi bidan terjun menjadi pelayan tetamu..:)kalian terbaik..
sungguh, bacaan doa selamat itu sangat mendebarkan..mcam tengah baca doa lepas akad..(@-@)


berita pernikahan ini sedikit sebanyak memeriahkan hari2 saya..dan saya gembira..:)ada saja datang bertandang dengan pelbagai jenis ucapan dan soalan..soalan yang tercapai dek akalku pun ditanya..yang bernasib baik, memang akan saya ceritakan yang ingin saya kongsikan..
i'Allah tiba masanya nanti akan saya kongsikan cerita versi kami :)setakat ini, cukuplah saya pesan pada semua..


Dahulukan cinta pada yang hakiki,
Cinta manusia akan datang tanpa dipinta..

Cinta itu milik Allah,
cinta buat makhluk juga datangnya dari Allah..
bila2 sahaja Dia boleh memberi dan menariknya kembali..


doakan urusan kami dipermudahkan..berbaki 5 minggu sebelum saya bergelar isteri seseorang..dan kini saya sedang memanfaatkan saki-baki hidup bujang+berperang dengan exam+ persediaan..:)Robbuna yusahhil...


Wanita itu dinikahi kerana empat perkara: kerana hartanya; kerana keturunannya; kerana kecantikannya; kerana agamanya. Pilihlah olehmu wanita yang beragama nescaya kamu berbahagia”. [HR Bukhari dan Muslim]


Srikandi2 di luar sana, persiapkan diri anda..nak yang soleh, kena jadi solehah dulu ok..:)
Semoga Allah mempermudahkan urusan kalian juga..

0 comments: